Terra21Terra21
Forgot password?

Hotel Kendov dvorec

Možnosti nastanitve

Master Suita s teraso

Največje število gostov:
2

Suita v velikosti 46 m2 vam ponuja teraso v velikosti 120 m2, pogled na vas, zakonsko posteljo in kopalnico s kopalno kadjo. Suita nosi ime po uspešnem gospodarju Matevžu iz Kendove.

Soba Superiro

Največje število gostov:
2

Soba v velikosti od 33 m2 do 35 m2 vam ponuja originalno pohištvo in bogatimi predmeti iz lokalne kulturne dediščine, kopalnico s kopalno kadjo, pogled na vrt in staro mestno jedro.

Soba Deluxe

Največje število gostov:
2

Soba v velikosti od 40 m2 do 48 m2 vam ponuja pohištvo v stilu dvorca, zakonsko posteljo, pogled na vaško staro jedro, kopalnico s kopalno kadjo.

Hotels
5 star
Slovenija
Na Griču 2, 5281 Spodnja Idrija, Slovenija

Kendov dvorec je edinstven hotel v starožitni Spodnji Idriji, član mednarodnega združenja Relais & Châteaux. Korenine Kendovega dvorca segajo v leto 1377, ko so prvi posestniki že gospodarili na kmetiji nad dolino reke Idrijce. Mogočno poslopje nekdanje Kendove domačije v Spodnji Idriji, ki se je od leta 1156 razvijala v zavetju romarske cerkve pri Mariji na Skalci, je danes obnovljeno in oživljeno v duhu minulih časov.

Nastanitev
Sobe, poimenovane po članih Kendove družine, so opremljene v duhu časa, skozi katerega je dvorec rastel. Originalno pohištvo ali posnemanje le tega, pričara posebno atmosfero v kateri se boste počutili kraljevo. Prepustite se toku zgodovine in se sami potopite vanjo.

Restavracije in bari
Kendova kuhinja je kot poezija – izvirna in prefinjeno skromna. V kuhinji Kendovega dvorca pripravljajo jedi po preizkušenih starodavnih receptih, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica. Hišni meniji se zato spreminjajo glede na letni čas. Žlikrofi, bakalca, bati, ajmoht, štruklji, posebnosti ponovno odkrite idrijske kuhinje, so odsev stoletne tradicije in ročnih spretnosti naših babic. Zaupajte izbrani vinski ponudbi in preizkusite najboljša vina, ki jih ponujajo.

SPA
Sprostite se v vrtu hotela. Predajte se barvnim cvetovom rož, vonjajte ducate zelišč in se spočijte od petju ptic in brenčanju čebl.

Aktivnosti
Odkrijte kulturne značilnosti Idrije ali pa se odpravite na sprehod in uživajte v naravi. Spoznajte idrijsko čipko, obiščite muzej živega srebra in uživajte v vsem kar vam ponuja Idrija.

Ponudba in oprema namestitve Hotel Kendov dvorec

Restavracija, vrtovi, kulinarika, kultura, narava, klimatske naprave.

Ocena obiskovalcev (0 ocene)

Hotel Kendov dvorec Slovenija

Your overall Rating of this property

Šifra povpraševanja

Pin Koda

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo
error: Vsebina je zaščitena !!